Slide background

/ StiidelaTSG

Stiidelatsg 7 august, 2019 - 12:39

Incepand din 1 august 2019, autoritatile din TIROL, Austria🇦🇹, au implementat noi reguli de restrictionare a camioanelor ⛔(vehicule peste 12 m) in unele zone, printre care si accesul la statia Shell Innsbruck (Brenner Strasse 4, 6020).

#stiidelatsg ca aceasta noua masura este momentan in faza de test timp de 6 luni si se aplica in intervalul LUNI – DUMINICA, intre orele 07.00-18.00.

Masura face parte dintr-un plan de masuri ce vor fi aplicate de AUTORITATILE din Tirol pentru a DESCURAJA sau chiar interzice traficul camioanelor in aceasta zona!

❗ATENTIE❗
Autoritatile locale vor aplica amenzi imediat dupa intrarea in vigoare, asa ca va recomandam sa acordati o atentie sporita acestor zone de restrictii.

Zonele impactate cu noua restrictie le gasiti AICI.

Totusi, restul statiilor Shell din zona va stau la dispozitie. Gasiti rapid o solutie alternativa, verificand lista statiilor AICI.

Alege sa fii informat de la #stiidelatsg pentru a sustine impreuna un transport civilizat si eficient!

Vezi mai mult

Stiidelatsg 30 iulie, 2019 - 08:24

Pentru ca suntem in plina vara si sezon al concediilor, vorbim astazi despre plata taxelor de drum din Italia, unde in aceasta perioada autostrazile sunt sau vor deveni foarte aglomerate.

Astazi #stiidelatsg ca taxa de drum din Italia se calculeaza in functie de categoria de vehicul, NU in functie de norma de poluare (clasa euro a vehiculului).

Concesionarii din Italia au un fel de scanner la porti, iar in momentul in care vehiculul ajunge in zona de taxare, este scanat vehiculul, iar taxa se calculeaza in functie de categoria acestuia si planul tarifar al concesionarului.

Deoarece sistemul de taxare din Italia nu este unul colectiv, iar planul tarifar difera in functie de tipul de drum pe care circula vehiculul, este important sa #stiidelatsg ca trebuie sa acorzi o atentie sporita la calculul costului/km in Italia!

Poti plati taxa de autostrada in mod automat cu aparatul TELEPASS sau cu cardul Viacard. Portile de taxare sunt marcate distinct, iar cel mai indicat in aceasta perioada este sa folosesti aparatele Telepass. Colegii nostri de la departamentul de taxe de drum #TSG te vor ajuta rapid sa comanzi aparatele, daca nu le ai deja!

Fii pe faza pentru mai multe tips&tricks pe pagina #stiidelatsg si contacteaza unul dintre expertii #TSG atunci cand ai nevoie de ajutor la plata taxelor de drum din Europa.

Vezi mai mult

Stiidelatsg 26 iulie, 2019 - 10:11

Ce-ar fi sa vorbim astazi despre masurile de securitate ale cardurilor de carburant? Sau, ale cardurilor, in general?

Folosirea cardurilor de carburant sau a celor personale, bancare, presupune si respectarea unor reguli minine de securitate!

Poate le-ati mai intalnit in diferite pliante, mesaje, recomandari, dar e bine #sastiidelatsg ca aceste reguli minime pot salva sume importante de bani. Poate chiar din portofelul tau!

 1. NU scrieti codul PIN pe card!
 2. NU va notati codul PIN in agenda telefonului, chiar sub aceasta forma!
 3. NU dezvaluiti codul PIN angajatilor statiilor de alimentare sau personalului de la portile de taxare atunci cand efectuai o tranzactie!
 4. NU lasati cardurile (de alimentare + cel bancar) nesupravegheate la bordul masinii!
 5. NU aratati codul PIN “persoanelor amabile” dornice sa va ajute atunci cand intampinati niste situatii la alimentare/plata.

Alege sa fii informat de la #TSG si #stiidelatsg pentru a sustine impreuna un transport civilizat si o bransa importanta din economia Europeana!

Vezi mai mult

Stiidelatsg 22 iulie, 2019 - 19:00

Astăzi #stiidelatsg ca ai la dispoziție maxim 28 de zile de la achiziționarea aparatului GoBox să declari clasa de emisie a vehiculuilui cu care circuli.

Dacă se întâmplă să NU îl declari în această perioadă, autoritățile austriece îți vor aplica o amendă de 240 euro. Nu neglija acest aspect important!

La achiziționarea aparatului șoferul primește un tichet pe care sunt scrise detalii privind necesitatea declarării clasei de emisie, precum și data limită până la care se pot trimite documentele.

Clasa de emisie se poate declara și în avans, având apoi la dispoziție 6 luni să ridicați Go-Box-ul.

Fii pe fază pentru mai multe tips&tricks pe pagina #stiidelatsg și contactează unul dintre experții #TSG atunci când ai nevoie de ajutor la plata taxelor de drum din Europa.

Vezi mai mult

Stiidelatsg 21 iulie, 2019 - 15:30

Sigur e bine să #stiidelatsg și informația de mai jos. Nu uitați să aveți la îndemână datele firmei (CUI, adresa sediului social și email) atunci când ridicați noile aparate Satellic din Belgia.

Nu circulați cu aparate nefuncționale sau care emit diferite semnale de atenționare, atunci când sunteți in Belgia.

 

Stiidelatsg 18 iulie, 2019 - 19:00

Astăzi #stiidelatsg ce înseamnă semnalele acustice (beep sounds) emise de aparatul #GoBox din Austria🇦🇹. În plus, este bine să #stiidelatsg și valoarea amenzilor ce se aplică atunci când taxa de drum nu este achitată.

Ca și șofer ești informat de efectuarea tranzacțiilor/dacă aparatul taxează prin ACESTE semnale acustice, astfel:

1⃣🔔 1 beep scurt – Tranzacție OK (conform cu categoria de axe afisată pe aparat și clasa de emisie declarată);

2⃣🔔❗ 2 beep-uri scurte – Tranzacție OK (conform cu categoria de axe afisată pe aparat și clasa de emisie declarată).
Cu toate acestea, este NECESARĂ vizita în cel mai apropiat punct GO pentru a verifica aparatul. Posibile cauze: creditul Pre-Pay se apropie de final; datele înregistrate trebuie acualizate; GO Box-ul trebuie înlocuit.

4⃣ 🔔 ‼ 4 beep-uri scurte – Tranzactie eșuată. Taxa NU a fost inregistrată. Va fi necesar sa mergeti la cel mai apropiat punct GO în maxim 5 ore, dar fără să parcurgeți mai mult de 100 km și să solicitați deblocarea GO-Box-ului. O plată retroactivă va fi necesară.

❌ ‼‼ Niciun beep – Tranzactie EȘUATĂ. Mai multe detalii privind motivul erorii veți primi la punctele GO. Va fi necesar să mergeți la cel mai apropiat punct GO în urmatoarele 5 ore, dar fără să parcurgeți mai mult de 100 km.

Amenda neachitării taxei de drum în cazul unui aparatul defect/blocat (4 sau 0 semnale acustice) este 240 euro/zi, asta dacă nu vă opriți la un punct de plata GO în maxim 5 ore/100 km și achitați retroactiv taxa.

În episoul următor vom detalia împortanța declarării clasei de emisie pe aparatele Go-Box și amenzile aplicate în cazul nedeclarării în timp util…🔜

Până atunci, fii pe fază pentru mai multe tips&tricks pe pagina #stiidelatsg și contactează unul dintre experții #TSG atunci când ai nevoie de ajutor la plata taxelor de drum din Europa.

Vezi mai mult

Stiidelatsg 15 iulie, 2019 - 19:00

Astăzi vom vorbi despre aparatul Go-Box din Austria și semnalele luminoase afișate!
La intrarea în Austria 🇦🇹trebuie să vă asigurați că ledul aparatului este VERDE și numărul de axe este setat corect .

Acordati o atenție sporită numarului de axe setate pe aparat deoarece NU veti fi informat prin beep-uri/semnale acustice în cazul în care aceasta informație NU este selectată corect!

Autoritățile austriece aplică amenzi pentru nr. de axe setat greșit de 120 euro/zi.

Amenzile se aplică și retroactiv pentru fiecare zi circulată in Austria cu setarea incorectă, deci nu neglijati acest aspect!

Totuși, astăzi #stiidelatsg că această amendă poate fi evitată dacă in maxim 96 de ore de la momentul setării incorecte a numărului de axe se face plata rectroactivă.

Pentru suport și detalii despre cum poți face această plată, ia legatura cu unul dintre experții #TSGShell și te vom îndruma pas cu pas.

Șoferul este informat de efectuarea tranzacțiilor prin semnale sonore (beeping sounds). Despre semnificația acestora vom scrie în următorul mesaj #stiidelatsg de săptămâna aceasta.

Până atunci, fii pe fază pentru mai multe tips&tricks pe pagina #stiidelatsg și contactează unul dintre experții #TSG atunci când ai nevoie de ajutor la plata taxelor de drum din Europa.

Vezi mai mult

Stiidelatsg 11 iulie, 2019 - 19:00

Funcționarea corespunzătoare a aparatelor de taxare automată poate fi uneori o grijă în plus pentru soferi. Însă, de multe ori, nu trebuie să faci prea mult efort pentru această verificare.

De exemplu, atunci când ești in Germania este simplu să arunci o privire la OBU #TollCollect și să te asiguri că LEDUL VERDE este aprins.
La fel de importante sunt și numărul de axe sau greutatea să fi setate corect!

Astazi #stiidelatsg că în cazul unei erori sau defecțiuni, led-ul aparatului devine ROSU, și eroarea este însotită de un mesaj pe display.

NU circulați cu led-ul roșu aprins! Căutați să achitati taxa de drum prin tichet de tranzit până la soluționarea problemei sesizate de aparat!
Tichetele de tranzit poti fi achiziționate de la terminalele de plata aflate și în benzinăriile #Shell sau chiar online.
Pentru ca sunt multe de spus legat de mesajele de atenționare transmise de aparate, ne gândim să deschidem astăzi o serie dedicată acestor situații și mai ales, ce aveți de făcut în acele cazuri.

Vezi mai mult

Stiidelatsg 8 iulie, 2019 - 19:00

Dacă se întâmplă să nu poți obține o factură pentru diferite tranzacții efectuate în Europa, să știi ca poti recupera TVA-ul și de pe chitanțe.

Acum #stiidelaTSG că există 19 tari care acceptă chitanțe la recuperare TVA, însă acestea impun anumite condiții specifice.

Pentru informații complete, la #TSG îți stau la dispoziție 6 experți care se asigură că iți pot oferi suport legat de procesele de rambursare TVA și ACCIZE.

Suntem orientați către tine și îți oferim mereu suport pentru ca business-ul tău să mearga mai departe și să îți optimizăm costurile.

Fii pe fază pentru mai multe tips&tricks pe pagina #StiiDeLaTSG

Vezi mai mult

Stiidelatsg 4 iulie, 2019 - 19:00

Știai că nu este așa simplu să recuperezi TVA pentru taxele de drum achitate în Slovacia?

Acum #stiidelaTSG că trebuie să păstrezi factura emisă de Narodna Dialnicna Spolocnost, primită în momentul in care achiti taxa de drum și că trebuie să o trimiți in original la agentul tău de recuperare TVA.

Și mai important este ca atunci când declarați datele companiei, acestea să fie CORECTE și COMPLETE!
Fără această factură în original emisă corect, sumele de TVA nu se recuperează!

În departamentul de recuperare TVA și Accize al TSG îți stau la dispoziție 6 experți care se asigură că permanent ești la curent cu toate informațiile din domeniu.

Suntem orientați către tine și îți oferim mereu suport pentru ca business-ul tău să mearga mai departe și să îți optimizăm costurile.

Fii pe fază pentru mai multe tips&tricks pe pagina #StiiDeLaTSG

Vezi mai mult

Stiidelatsg 1 iulie, 2019 - 19:00

Dacă am discutat săptămâna trecută despre modalitățile de plată ale taxei de drum din Norvegia, revenim la aparatul Brobizz.
#stiidelatsg că acest aparat de taxare automată include și plata traversării Storebælt Bridge sau Great Belt Bridge.

Acest pod din Danemarca are o lungime de 18 km iar pentru traversare trebuie să vă încadrați la porțile de plată corespunzător metodei de plată pe care o aveți la îndemână:

  • zona cu verde este marcată pentru plata cu aparatul Brobizz iar vehiculele nu se opresc la porțile de taxare;
  • zona marcată cu albastru este rezervată vehiculelor ce plătesc taxa cu card de carburant sau card bancar. Cardul #Shell este acceptat ca modalitate de plata aici.
  • zona marcată cu galben este zona cu personal unde se poate achita cu cash sau carduri de credit (fie card bancar, fie de carburant).Astăzi mai #stiidelatsg și faptul că utilizând aparatele Brobizz comandate prin #TSG la plata acestui pod beneficiezi de reduceri aplicate tarifelor standard.

Suntem orientați către tine și îți oferim mereu suport pentru ca business-ul tău să mearga mai departe și să îți optimizăm costurile.

Fii pe fază pentru mai multe tips&tricks pe pagina #StiiDeLaTSG

Vezi mai mult

Stiidelatsg 27 iunie, 2019 - 18:35

Dacă tot se anunță caniculă în zilele următoare, vă propunem să ne retragem intr-o zonă mai răcoroasă a Europei, și anume în Norvegia!

Astăzi #stiidelatsg că daca faci transport rutier de marfă în Norvegia cu vehicule mai mari de 3.5t este OBLIGATORIU să ai dispozitiv electronic pentru plata taxei de drum!

Ai de ales din două variante:

1. Aparat AutoPass – se poate achiziționa direct din Norvegia atunci când ajungeți acolo, se semnează un precontract și se încarcă cu cash sau card bancar. Procedura este destul de complexă privind obținerea facturii fiscale de la compania norvegiană.
Dar, stați liniștiți, și aici avem colegi care cunosc toate procedurile necesare și sunt pregătiți să vă ofere suport!👍

2. Aparat Brobizz – furnizat de partenerul nostru #FDE și care nu presupune costuri de emitere. Aparatele se comandă prin #TSG și noi vă ajutăm pas cu pas în tot procesul de comandare. Unde mai pui că aparatul este activ și la plata taxelor pentru următoarele poduri: Svinesund Bridge, Oresund Bridge și Great Belt Bridge.

În episodul viitor vom detalia informații despre podurile din Danemarca, Suedia și Norvegia.

Până atunci, fii pe fază pentru mai multe tips&tricks pe pagina #Stiidelatsg

Vezi mai mult

Stiidelatsg 24 iunie, 2019 - 19:00

Dacă ajungeți in UK și mai precis aveți tranzit prin Tunelul Dartford și Podul Reginei, este bine să #stiidelatsg că plata taxei se poate achita doar online folosind card bancar (de debit sau credit).

Toate vehiculele, exceptând motocicletele, trebuie să plătească taxa de traversare in timpul zilei.

PE TIMPUL NOPȚII, TRAVERSAREA ESTE GRATUITĂ
(între orele 22.00 și 06.00).

Dacă s-a întâmplat să traversați și nu ați plătit taxa în avans, #stiidelatsg că în acest caz plata se poate face până cel târziu la miezul nopții din ziua următoare trecerii.

Deși acest sistem de plată nu este conectat la sistemul Shell, echipa noastră de experți în taxe de drum oferă în mod constant suport clienților ce solicită informații legate de #Dartford Crossing.

În departamentul de taxe de drum al TSG îți stau la dispoziție 6 experți care se asigură că ești permanent la curent cu toate informațiile legate de taxele de drum din Europa.
Suntem orientați către tine și îți oferim mereu suport pentru ca business-ul tău să mearga mai departe și să îți optimizăm costurile.
Fii pe fază pentru mai multe tips&tricks pe pagina #StiiDeLaTSG

Vezi mai mult

Stiidelatsg 20 iunie, 2019 - 18:21

Ai plătit taxa de drum de Ungaria și ai constatat că datele de pe tichet erau greșite? Ce ai făcut în acea situație?

Acum #stiidelatsg că într-o astfel de situație se poate face o stornare imediat dacă șoferul sesizează acest lucru în MAXIM 10 minute de la eliberarea tichetului.

Ce aveți de făcut mai precis?

La punctul de plata HU-GO (partener HU-GO) verificați cu mare atenție detaliile privind nr. înmatriculare vehicul, normă poluare, categorie vehicul, puncte de intrare și ieșire din Ungaria.

După validare și dacă au trecut cele 10 minute de la emitere, autoritățile din Ungaria nu mai permit stornarea. Daca șoferul validează biletul și trec mai mult de 10 minute, acesta are obligația apoi să achiziționeze alt bilet de tranzit.

Suntem orientați către tine și îți oferim mereu suport pentru ca business-ul tău să mearga mai departe și să îți optimizăm costurile.

Fii pe fază pentru mai multe tips&tricks pe pagina #StiiDeLaTSG

Vezi mai mult

Stiidelatsg 17 iunie, 2019 - 19:00

Stiai că parcarea SOMMESOUS din Franta (aflata la intersectia N4 cu autostrada A26) are cateva reguli de stationare?

Acum #stiidelatsg ca nerespectarea acestori reguli duce la o taxare suplimentara numita Longest Route si este in valoare de 241.9 euro (cu TVA). Taxarea se face prin aparatele electronice de plata (OBU), indiferent de furnizor!

Ce aveti de facut? Simplu, respectati regulile de mai jos:

 • camioanele pot staționa maxim 1 ora pentru acea zona de restaurante si magazine;
 • camioanele pot staționa in weekend maximum 24 de ore, numai in intervalul orar 18.00 – sâmbătă – 8.00 luni dimineața.

Un expert TSG face aceste verificari pentru clientii Shell si ii ajuta in contestarea unor astfel de situatii. În departamentul de taxe de drum al TSG îți stau la dispoziție 6 experți care se asigură că permanent ești la curent cu toate informațiile legate de taxele de drum din Europa.

Suntem orientați către tine și îți oferim mereu suport pentru ca business-ul tău să mearga mai departe și să îți optimizăm costurile.

Fii pe fază pentru mai multe tips&tricks pe pagina #StiiDeLaTSG

Vezi mai mult

accepta apel respinge apel