/ Media


  2018.06 Extinderea retelei de drumuri taxabile din Germania

  Incepand cu 1 iulie 2018, reteaua de drumuri taxabile din Germania se va extinde pe toate drumurile federale, ajungand la 55.000 km.

  reteaua de drumuri taxabile din Germania se extinde

  Va reamintim ca incepand cu 1 iulie 2018, aplicarea taxei de drum din Germania se va extinde pe toate drumurile federale si va ajunge la aproximativ 55.000 km taxabili. Momentan, Ministerul Federal al Transporturilor si Infrastructurii germane (BMVI) nu a anuntat si o modificare a tarifelor odata cu extinderea retelei.

  Ce trebuie sa stiti?

  1. Clientii inregistrati la Toll Collect ale caror masini sunt deja echipate cu aparate automate de taxare au observat incepand cu 01.06.2018 o noua actualizare pe ecran – ajustarea greutatii ansamblului. Soferii pot seta direct din meniul aparatului greutatea ansamblului, utilizand urmatoarele categorii de greutate:

  taxe de drum Germania

  Setarea greutatii este similara cu setarea axelor – prin apasarea tastelor sageti de pe aparat si prin apasarea „OK” atunci cand este vizibila greutatea corecta. In cazul in care vehiculul are o greutate sub 7.5t, soferul va seta <7.5t, insa daca are atasata o remorca, greutatea va fi setata in functie de greutatea totala a ansamblului conform indicatiilor de mai sus.

  Deocamdata aceasta setare nu este obligatorie, dar recomandam totusi sa se seteze corect pe aparatul Toll Collect atat numarul de axe, cat si nivelul de greutate aferent ansamblului. Toll Collect a confirmat faptul ca la acest moment setarea incorecta a greutatii nu va fi sanctionata.

  Puteti consulta AICI ultima informare transmisa de catre Toll Collect clientilor cu privire la ultima actualizare a softului aparatelor Toll Collect.

  In urma actualizarii softului, in timpul calatoriei, aparatul va afisa noile date:

  • Numarul de axe al ansamblului (ce trebuie setat de sofer);
  • Prescurtarea DE (daca soferul circula in Germania);
  • Greutatea: pe ecran va fi afisata greutatea maxima autorizata a ansamblului.

  2. Pentru extinderea retelei de taxare, terminalele pentru plata manuala au fost modernizate. In plus, pentru rezervarea rutelor cu tichete de tranzit se pot utiliza atat optiunea Book a route disponibila pe website-ul Toll Collect, cat si aplicatia disponibila pentru telefon (Android, IOS si Windows).

  Recomandari suplimentare

  Cea mai avantajoasa metoda de plata a taxei de drum din Germania pentru camioanele ce tranziteaza in mod regulat aceasta tara este utilizarea aparatului Toll Collect care este pregatit pentru extinderea retelei (sistem automat de taxare montat in service autorizat).

  Toll Collect recomanda activarea contului online pentru a beneficia de toate avantajele oferite de acesta:

  • acces direct la datele de contact inregistrate pe cont si datele masinilor inregistrate, informatii ce sunt disponibile oricand;
  • inregistrarea masinilor noi pentru montarea aparatului OBU in cateva ore;
  • acces la tranzactiile inregistrate pe aparatele automate ce nu au fost facturate inca;
  • acces la facturile si desfasuratoarele emise de Toll Collect in ultimele 6 luni.

  Pentru clientii neinregistrati, Shell impreuna cu Toll Collect, ofera posibilitatea inregistrarii la sistemul automat de plata a taxelor de drum si obtinerea aparatelor de plata electronica OBU. Va rugam sa ne contactati pentru a afla care este procedura de inregistrare!

  Pentru vehiculele inregistrate la serviciul TOLL2GO – ce permite ca taxa de drum din Austria sa fie achitata prin aparatul Toll Collect, mesajul „AT” si numarul de axe va fi afisat pe ecranul aparatului, iar greutatea nu va fi afisata.

  La trecerea printr-o sectiune de drum taxabila in Austria, un semnal acustic va semnala colectarea corecta a taxei de drum. Ledul verde nu are nicio semnificatie.

  • 1 x beep scurt = tranzactia este in regula;
  • 4 x beep-uri scurte sau niciun beep = tranzactia NU este in regula, plata nu a fost efectuata. Soferul este obligat sa se deplaseze imediat la primul punct de vanzare GO si sa achite retroactiv.

  Mai multe detalii privind extinderea retelei de drumuri taxabile in Germania (conform celui de-al patrulea amendament al Institutului Federal pentru Reteaua de Drumuri -BFStrMG) gasiti AICI.

  Pentru informatii suplimentare contactati-ne telefonic la 021.627.19.49 sau prin e-mail la office@tsg-euroshell.ro.

  Echipa TSG Shell
  Mereu la dispozitia dumneavoastra!

  Save

  Save

  Save

  Save

  accepta apel respinge apel