/ Media


  Plata taxelor de drum din Belgia nu necesita dispozitive speciale pentru clientii TSG Shell

  TSG Shell, compania furnizor de carduri carburant continua sa livreze solutii in favoarea transportatorilor: plata taxelor de drum din Belgia va putea fi platita folosind aparatele existente InterRoute Plus, oferite de TSG Shell si Axxes. In acest fel, clientii TSG, si totodata detinatorii cardurilor carburant Shell evita o investitie suplimentare de 135 de euro/aparat, la care se adauga o economie de spatiu pe parbrizul camionului, pe care multe dintre noile taxe de drum recent introduse adauga un nou “box” de inregistrare.
  Dupa cum deja se stie in randul transportatorilor care efectueaza transport international, incepand cu 01.04.2016, in Belgia va fi introdus sistemul electronic de taxare rutiera prin satelit (Viapass) pentru autovehiculele de marfa cu masa totala maxima admisa de peste 3,5 tone. In acelasi timp, de la aceasta data va inceta aplicarea sistemului actual, Eurovignette, in Belgia.

  Viapass, noul sistem de taxare, va functiona prin inregistrarea prin satelit a distantei parcurse. Informatiile vor fi colectate prin intermediul unui aparat de tip „On Board Unit (OBU)”, care trebuie instalat pe toate vehiculele de peste 3,5 tone. Costul aparatului OBU (garantia) este de 135 de euro, suma returnabila in momentul returnarii aparatului, in stare buna de functionare!

  Clientii TSG Shell vor avea la dispoztie o solutie alternativa de plata – aparatele InterRoute Plus – cele functionale in momentul de fata ca si modalitate de plata a taxelor de drum in Franta, Spania, Portugalia, tunelul Liefkershoek (Belgia) si Herrentunnel (Germania).
  Acest lucru inseamna o economie substantiala pentru orice companie de transport care utilizeazaa sistemul de plata ITR Plus sau este client Shell. Companiile de transport sunt astfel scutite de achizitionarea unui nou aparat suplimentar si evita costurile de garantie a aparatelor Satellic, in valoare de 135 de euro/aparat!

   Citeste mai mult

  accepta apel respinge apel