/ Noutati


  2014.12 Norvegia introduce dispozitive obligatorii de taxare electronica pentru plata taxelor de drum

  Avem noi informatii despre taxa de drum Norvegia. Guvernul norvegian a decis ca de la 1 ianuarie 2015, toate autovehiculele comerciale de peste 3,5 tone care circula pe drumurile publice din Norvegia, indiferent de tara in care au fost inmatriculate, trebuie sa fie dotate, in mod obligatoriu, cu un dispozitiv electronic special pentru inregistrarea taxelor de drum (toll tag).

  In aceste condiții, pana la 1 ianuarie 2015, toti conducatorii auto, persoane fizice sau juridice, care intra in Norvegia, trebuie sa incheie un contract cu un operator norvegian din sistemul national de gestionare si colectare a taxelor de drum si sa monteze toll tag-ul valid pe parbriz, in interiorul vehiculului, conform instructiunilor de instalare.

  Politia, autoritatile vamale si Administratia norvegiana a Drumurilor Publice (Statens vegvesen) vor monitoriza conformarea cu aceasta prevedere. In situatia in care, dupa 1 ianuarie 2015, un autovehicul va fi identificat că nu are un contract si un toll tag valabile, se aplică o amenda de 8.000 coroane norvegiene (aproximativ 1.000 euro) si, dacă nu va fi platita in trei saptamani, de 12.000 coroane norvegiene. Daca nerespectarea acestei prevederi se repeta in decurs de doi ani, amenda va fi de 16.000 coroane norvegiene.

  Toll tag se poate obține astfel:

  • Se acceseaza web site-ul www.autopass.no  sau www.easygo.com, pentru a semna contractul si a comanda dispozitivul toll tag, cat mai repede posibil. Ulterior, toll tag-ul va fi expediat solicitantului prin posta.
  • Începand cu 1 ianuarie 2015, semnarea contractului si obtinerea toll tag-ului se vor putea realiza in punctele de trecere a frontierei norvegiene. Mai multe informatii se pot obtine la telefon 02050 (numar apelabil din Norvegia) sau +47 210 31 764 (pentru apeluri din afara Norvegiei), precum si, on-line la www.fjellinjen.no/chat.

  Shell impreuna cu FDE pune la dispozitia clientilor aparatele Brobizz ce pot fi comandate fara costuri suplimentare, dispozitivul nu are termen de valabilitate sau taxa lunara de administrare si va fi livrat la adresa dvs. de corespondenta in aproximativ 15 zile lucratoare de la plasarea comenzii. Dispozitivul Brobizz se monteaza in parbriz, conform instructiunilor ce insotesc aparatul, iar taxarea se face automat, fara a fi necesara stationarea. Aceste dispozitive pot fi mutate de pe un vehicul pe altul, cu mentiunea ca trebuie sa ne anuntati in scris cu aproximativ 3 zile inainte de a utiliza dispozitivul Brobizz pe noul numar de inmatriculare. Utilizatorii sistemului Brobizz vor primi o factura fiscala de la partenerul nostru FDE si o informare de plata de la Shell.

  Pentru plasarea unei comenzi va rugam sa accesati Zona Clienti sau sa ne contactati la numarul de telefon +40 21 627 19 49 sau adresa de email office@tsg-euroshell.ro

  echipa TSG-Shell

  accepta apel respinge apel