/ Noutati


  2020.02 Taxe de drum – Bulgaria introduce un nou sistem de taxare din martie 2020

  Incepand cu 1 Martie 2020 in Bulgaria va intra in functiune un nou sistem de taxare – Toll Sistem. Acesta va fi similar celui din Ungaria, adica aveti posibilitatea sa faceti  o plata in avans prin intermediul unui tichet de tranzit sau prin dispozitiv electronic de plata.

  taxe de drum Bulgaria

   

  Pana in data de 29.02.2020 taxa de drum din Bulgaria se va face in regim de viniete pentru autovehiculele ce depasesc 3,5 tone: vinieta lunara, vinieta saptamanala si vinieta pentru o zi.

  Noul sistem de plata pentru taxele de drum din Bulgaria se adreseaza vehiculelor ce depasesc greutatea de 3.5 tone si se va tine cont de:

  • categoria de vehicul,
  • numarul de axe
  • norma de poluare si
  • distanta parcursa.

  Tarifele aplicate pentru noul sistem de plata pentru taxe de drum Bulgaria sunt publicate pe pagina oficiala sau le gasiti  aici

  Noua taxa de drum nu este purtatoare de TVA.

  Toll Sistem va include urmatoarele optiuni de plata: tichet de tranzit, dispozitiv GNSS (Satelit) sau dispozitiv GPS.

  1. Tichet de tranzit :

  • La emiterea tichetului trebuie sa fie mentionate: punctul de plecare, punctul de destinatie si maxim 4 puncte intermediare, numarul de inregistrare al vehiculului, tara de inmatriculare, categoria de vehicul, clasa de emisie, numarul de axe si dimensiunile vehiculului.
  • Tichetul platit este valabil timp de 24 de ore din momentul achizitiei.

    Tichetele se pot achizitiona:

  • Direct cu card Shell sau card bancar la orice terminal pentru autotaxare (nu si cash). Terminalele vor fi amplasate si in imediata vecinatate a punctelor de trecere de frontiera, dar si in statiile Shell din aceste zone sau din restul tarii.
  • La casele Administratiilor Rutiere Regionale (A.I.R) – plata prin card card Shell, numerar, card bancar;
  • Online accesand site-ul www.bgtoll.bg sau aplicatia mobila. Tichetul poate fi achizitionat cu pana la 7 zile in avans de catre utilizatoriii inregistrati si cu 24 ore inainte de catre utilizatori neinregistrati. Inregistrarea se face online si este un proces foarte simplu, prin validarea adresei de email inregistrate.

  2. Printr-un dispozitiv GNSS (Global Navigation Satellite System)

  • Plata taxei se va face prin intermediul unui dispozitiv montat in bordul vehiculului;
  • Aparatul va genera datele necesare pentru calcularea corecta a taxei de drum;
  • Datele se prelucreaza apoi de catre FNSCTR (Furnizorii nationali ai serviciilor pentru culegerea de taxe rutiere) sau de catre furnizorii EETS (European Electronic Toll Service) si sunt transmise catre autoritatile bulgare. Furnizorii de servicii garanteaza apoi plata taxei datorate de catre utilizatorul de drum.

  !! La momentul lansarii taxei de drum nu este finalizat procesul de integrare a aparatelor de tip EETS cu noul sistem de plata.

  Pentru clientii TSG Shell vom comunica ulterior varianta de plata disponibila printr-un astfel de sistem.

  3. Printr-un dispozitiv GPS

  • Daca se opteaza pentru plata taxei de drum prin intermediul unui dispozitiv GPS, este obligatoriu sa alegeti un furnizor de date declarate inregistrat in lista publica A.I.R.
  • Primul furnizor acreditat in acest moment si care are o oferta disponibila pentru companiile de transport este Intelligent Traffic Systems ce ofera aparatele Toll Pass. Detalii si informatii gasiti direct pe site-ul https://tollpass.bg/
  • Aparatele furnizate se obtin in urma incheierii unor contracte individuale si plata se face in regim de garantie (scrisoare garantie bancara sau suma depusa intr-un cont mentionat de furniztor). Acest sistem de plata este independent de sistemul Shell!

  Exista la dispozitia transportatorilor si soferilor un link direct pentru a proiecta in avans ruta si pentru a obtine un calcul al valorii totale a taxelor rutiere.

  categorii taxare pentru plata taxe de drum Bulgaria

  Pentru alte detalii despre noul sistem de plata pentru taxele de drum din Bulgaria, ne puteti contacta telefonic la 021.627.19.49 sau prin e-mail la office@tsg-euroshell.ro.

  Echipa TSG Shell
  Mereu la dispozitia dumneavoastra!

  accepta apel respinge apel