/ Noutati


  2017.04 AUSTRIA – extinderea zonei de obligativitate a autocolantului de dovada a clasei de emisie

  Incepand cu 1 mai 2017, autocolantul obligatoriu de dovada a clasei de emisie in Austria, din zona Vienei devine obligatoriu si pentru zona Tirol.  In cazul in care detineti deja autocolantul valabil pentru zona Vienei, Austria Inferioara si zona cu emisii reduse Viena-Umgebung, NU este necesar sa achizitionati un nou autocolant!

  Pentru zona Tirol vehiculele de peste 7,5 tone sunt obligate sa aplice autocolantul, in timp ce pentru zona Vienei aceasta obligativitate se aplica tuturor vehiculelor. Pentru vehiculele cu masa maxima autorizata de pana la 3,5 tone, numai service-urile autorizate pot aplica acest autocolant in coltul din dreapta sus al parbrizului. Pentru vehiculele de peste 3,5 tone, operatorul de transport poate aplica acest autocolant si nu este nevoie sa se deplaseze cu vehiculul la service.
  Link-ul unde puteti gasi puncte de service pentru achizitionarea acestor autocolante este aici iar lista partenerilor OAEMTC aici.

  Odata achizitionat autocolantul, il puteti utiliza pentru TOATE zonele de mai jos:

  • Regiunea Viena;
  • Austria Inferioara, zona cu emisii reduse Viena-Umgebung;
  • Austria Superioara- Autostrada A1 West, intre Enns-Steyr si Knoten Haid;
  • Regiunea Burgenland;
  • Regiunea Tirol- Autostrada A12 Inntal, in ambele sensuri, intre Langkampfen si Zirl.

  Autocolantele au culori diferite in functie de clasa EURO pe care o reprezinta:

  Autocolantele pot fi achizitionate din service-uri OAEMTC, contravaloarea lor fiind de 26 EUR. Pentru a face dovada clasei de emisie, soferii trebuie sa aiba la ei un document doveditor de clasa de emisie (CEMT, COP sau COC). De asemenea, veti primi un document de confirmare al autocolantului.

  Plata se poate face cu cash sau card bancar in service-uri. In cazul in care intrati in zona de restrictie fara sa aveti acest autocolant achizitionat, riscati amenzi de pana la 2180 EUR.

  Pentru alte informatii referitoare la valorile taxelor de drum, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon +40 21 627 19 49 sau adresa de email office@tsg-euroshell.ro.

  echipa TSG-Shell,
  mereu la dispozitia dumneavoastra!

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  Save

  accepta apel respinge apel