/ Noutati


  2019.01 Taxe de drum Ungaria – Modificari privind sistemul electronic de taxare Hu-Go din 03.02.2019

  Sistemul electronic de taxare HU-GO, care apartine Companiei Nationale de Plati Toll Plc (NTPS Plc.), a anuntat modificari semnificative privind declararea datelor in sistemul Hu-Go cu scopul de a depista inregistrarea incadrarilor necorespunzatoare in categoriile de poluare.

  modificari taxe de drum Ungaria

   

  Ce modificari aduce sistemul de plata pentru taxe de drum Ungaria si care sunt obligatiile pe care trebuie sa le indepliniti incepand cu 03 februarie 2019?

  1. Daca aveti cont de client pe site-ul www.hu-go.hu si folositi aparate OBU GPS:

  Toti utilizatorii care vor inregistra un autovehicul nou (inmatriculat intr-o tara straina) sau care modifica datele unui autovehicul deja inregistrat vor completa in mod obligatoriu datele de identificare ale autovehiculului si in plus vor incarca documentele justificative: Talon sau CIV + CEMT (documentul care justifica norma de poluare).

  Pana la data de 03 februarie 2019, le recomandam tuturor utilizatorilor inregistrati sa actualizeze datele masinilor deja existente in cont si sa incarce documentele justificative pentru a evita taxarea cu categoria de mediu non-euro.
  Pasii de urmat pentru declararea corecta a informatiilor ii regasiti AICI.

  2. Daca achizitionati bilet ruta proiectata pe site-ul www.hu-go.hu:

  Se poate accesa optiunea de plata ad-hoc (fara inregistrare printr-un cont sau se poate accesa optiunea de plata prin intermediul unui cont deja inregistrat). Plata online se poate procesa doar prin intermediul cardului bancar. Nu se solicita documente suplimentare de incarcat. Insa, utilizatorii trebuie sa declare datele vehiculului in conformitate cu cartea de identitate si CEMT.

  3. Daca achizitionati bilet ruta proiectata – la statii, puncte de plata:

  Soferii isi ridica direct bilet inainte sa intre in Ungaria: declara punctele de intrare/iesire, maxim 4 puncte intermediare, numarul de inmatriculare, clasa de emisie, categoria de vehicul si fac plata prin intermediul cardului bancar, a cardului de combustibil (acolo unde se accepta) sau numerar. Nu se solicita documente suplimentare de prezentat, insa soferii trebuie sa declare datele vehiculului in conformitate cu cartea de identitate a autovehiculului si CEMT.

  Programul de dezvoltare al sistemului va fi implementat progresiv, in prima faza prin incarcarea datelor de catre clienti (a documentelor care confirma norma de poluare), centralizarea acestora si mai apoi prin introducerea unui sistem de verificare automata si electronica a categoriei de poluare.

  Din a doua jumatate a anului 2019, autoritatile vor aplica controale sporite comparand datele declarate pentru fiecare vehicul cu documentele incarcate. Utilizatorii vor fi amendati pentru datele introduse incorect, iar sistemul HU-GO va corecta in mod automat (cu informarea clientului in prealabil) categoria de poluare gresit furnizata sau in cazul clientilor care nu isi indeplinesc obligatia de incarcare corecta a datelor si documentelor justificative, va obliga autovehiculul la plata taxei rutiere corespunzatoare normei de poluare non-euro. Astfel, clientii vor plati taxa de drum din Ungaria pentru categoria de poluare cea mai nefavorabila pana cand isi indeplinesc, in privinta autovehiculului in discutie, obligatia de incarcare a datelor corecte.

  Pentru informatii suplimentare despre sistemul de plata pentru taxe de drum Ungaria, puteti accesa site-ul furnizorului https://www.hu-go.hu sau ne puteti contacta telefonic la 021.627.19.49 si prin e-mail la office@tsg-euroshell.ro.

  Echipa TSG Shell
  Mereu la dispozitia dumneavoastra!

  Save

  Save

  Save

  Save

  accepta apel respinge apel