/ Noutati


  2019.02 Noi modificari aplicate taxelor de drum in 2019

  Incepand cu anul 2019, au avut loc noi modificari la taxele de drum in tari precum Franta, Slovenia, Marea Britanie si Spania.

  modificari la sistemul electronic de taxare Hu-Go

   

  1. Franta – majorarea taxelor de drum incepand cu 01.02.2019

  2. Slovenia – majorarea taxelor de drum pe anumite sectiuni de la 01.01.2019

  3. Marea Britanie – taxa de drum se achita diferentiat incepand cu 01.02.2019

  4. Spania – se aplica noi conditii comerciale privind reducerile la taxa de drum incepand cu 01.01.2019

  1. Franta – majorarea taxelor de drum incepand cu 01.02.2019

  Asociatia companiilor de autostrazi franceze (ASFA) a publicat procentul de majorare al tarifelor aplicat de la 1 februarie 2019. Astfel, taxa de drum din Franta pentru vehiculele grele s-a majorat cu aproximativ 1,8%.

  Regasiti mai jos cresterile procentuale pentru fiecare concesionar de autostrada:

  majorarea taxelor de drum in Franta

  Concesionarul Atlandes, administratorul portiunii de drum dintre Pau si Langon – A65 va creste tarifele cu un procent de 3,2%. De asemenea, sunt anuntate cresteri ale tarifelor si de catre concesionarul Alis pentru A28, insa procentul nu a fost comunicat inca.

  Harta detaliata a concesionarilor o gasiti AICI:

  Pentru calculul anticipat rutei dumneavoastra raportat la costul taxelor de drum, va recomandam accesarea site-ului http://www.autoroutes.fr/en/routes.htm.

  2. Slovenia – majorarea taxelor de drum pe anumite sectiuni de la 01.01.2019

  Guvernul sloven a adoptat majorarea tarifelor pentru utilizarea anumitor sectiuni de drum din sistemul DarsGo prin introducerea unei taxe suplimentare.

  Majorarea va fi perceputa indiferent de clasa de emisii EURO pentru toate vehiculele de peste 3,5 tone care vor trece prin sectiunile cuprinse intre Koper-Ljubljana si Ljubljana-Šentrupert.

  Taxa suplimentara ce se adauga tarifului standard de lista se aplica in functie de categoria de vehicul:

  majorarea taxelor de drum in Slovenia

  Pentru segmentul de coasta si pentru centura orasului Ljubljana, aceasta majorare va constitui 15% din taxa medie pentru infrastructura si 5% pentru sectiunea Styria pana la Šentrupert.
  Incepand cu 1 ianuarie 2019, majorarea a fost inclusa si in calculul informativ al taxelor pe site-ul DarsGo: https://www.darsgo.si/portal/ro/calculul-de-taxare

  3. Marea Britanie – taxa de drum se achita diferentiat incepand cu 01.02.2019

  Incepand cu data de 01.02.2019, taxa de drum din Marea Britanie se achita diferentiat in functie de categoria de poluare, numarul de axe si greutate.
  Asadar, vehiculele de transport cu norma de poluare EURO 6 vor beneficia de o reducere de 10%, iar vehiculele ce se incadreaza in categoria de poluare EURO 5 sau mai jos vor achita cu aproximativ 20% mai mult comparativ cu tariful inregistrat in 2018 (exceptand achizitiile zilnice unde tariful pentru norma de poluare EURO 5 sau mai jos ramane identic).

  majorarea taxelor de drum in Marea Britanie

  Taxa poate fi achizitionata direct cu cardul Shell, accesand pagina web a operatorului UK HGV levy: https://www.gov.uk/hgv-levy

  4. Spania – se aplica noi conditii comerciale privind reducerile la taxa de drum incepand cu 01.01.2019

  Incepand cu 1 ianuarie 2019, autoritatile din Spania au anuntat implementarea unor modificari in ceea ce priveste acordarea discounturilor pentru taxele de drum achitate pe autostrazile spaniole.

  Pentru a fi in concordanta cu legislatia europeana, se elimina discountul general – Truck Plan – pentru categoria 2 de vehicule (conform tabel). Acesta ramane valabil numai pentru vehiculele din Categoria 1 in conditiile inregistrarii vehiculelor pe site-ul www.autopistas.com, conform instructiunilor disponbile AICI.

  majorarea taxelor de drum in Marea Britanie

  In compensare, se introduc noi discount-uri specifice in cazul ACESA pentru urmatoarele sectoare:

  Autostrada A-7

  • Intre iesirea 43 (Peñíscola) si iesirea 38 (L’Hospitalet) inclusiv;
  • Intre iesirea 32 (Altafulla) si iesirea 30 (Vilafranca Sur) inclusiv.

  Autostrada AP-2

  • Intre iesirea 7 (Les Borges Blanques) si iesirea 10 (La Pla de Santa María) inclusiv.

  Valoarea discounturilor noi introduse:

  • 50,00% din valoarea taxei de drum in cazul utilizatorilor de dispozitive InterRoute Plus cand traseul parcurs presupune parcurgerea integrala a sectoarelor mentionate;
  • 42,53 % din taxa de drum in cazul utilizatorilor de dispozitive InterRoute Plus cand traseul parcurs este partial intre iesirile mentionate sau cand sunt utilizate alte mijloace de plata (card, cash).

  Ansamblul tuturor discount-urilor acordate in Spania sunt disponibile AICI.

  Informatii despre alte modificari ale taxelor de drum aplicabile in anul 2019 pot fi accesate pe website-ul nostru la sectiunea Noutati.

  Pentru detalii suplimentare, ne puteti contacta telefonic la 021.627.19.49 si prin e-mail la office@tsg-euroshell.ro.

  Echipa TSG Shell
  Mereu la dispozitia dumneavoastra!

  Save

  Save

  Save

  Save

  accepta apel respinge apel