Slide background

/ Noutati

Padurea Clientilor TSG euroShell

Un copac plantat pentru fiecare client. O padure adevarata. Padurea clientilor TSG euroShell.

In Romania, pierdem 3 hectare de padure. In fiecare ora.

Este un adevar care ne-a marcat pe fiecare dintre noi. Un adevar pe care il auzim uneori la stiri, dar, de multe ori, simtim ca nu putem face nimic.
Si uitam…

Alteori, suntem poate prea ocupati cu propriile noastre provocari si poate ne gandim „It is not our business”.

Insa…
Poate putem face ceva. Poate ca viitorul padurilor Romaniei, viitorul nostru si al copiilor nostri este „our business”. Poate cel mai important „business”.
Pentru ca este legatura noastra cu natura. Cu viata.

Si ne-am gandit… cum ar fi daca… pentru cadoul de Craciun, am planta un copac pentru fiecare client? Un cadou viu.
O padure adevarata. Padurea clientilor TSG euroShell.

Si am inceput cu un pas. Primul pas.
Am ales sa redam viata unei paduri care a disparut, sa punem la loc copacii si sa ii redam Naturii. Pentru ca Natura ne ofera noua viata.

Impreuna, toti cei 50 de oameni TSG euroShell, am plantat o padure a clientilor care se intinde pe cateva hectare in zona legendarilor „Codrii ai Vlasiei”, fiecare copac avand numele clientului si o pozitie GPS.
O padure de stejari, puternica si falnica, la fel ca si relatia noastra cu clientii. Pentru ca o relatie sanatoasa are trecut, prezent si viitor.

Padurile dese din Codrii Vlasiei au o istorie bogata, in Evul Mediu fiind date multe lupte in zona codrilor. In 1456, Vlad Tepes, pe un camp de lupta de la marginea Codrilor Vlasiei, a infrant armata otomana care venise sa-l detroneze.
Padurile dese erau folosite de romani ca loc de refugiu in timpul marilor migratii, oferind un adapost bun impotriva calaretilor inarmati care, pentru a ataca, ar fi trebuit sa descalece.

Expresia “Codrul e frate cu romanul” isi are cel mai probabil originea in perioada in care padurile erau refugiul din fata navalirilor straine, a abuzurilor boierilor, ascunzatoarea haiducilor.

Prin Codrii Vlasiei, care acopereau toata zona sudului, a fost construit un drum care lega centrul Bucurestiului de Palatul Mogosoaia al lui Constantin Brancoveanu. Acest drum avea sa fie numit Podul Mogosoaiei, datorita faptului ca a fost pavat cu grinzi din lemn de stejar. Podul Mogosoaiei, desi pare incredibil, avea să devina „Calea Victoriei” din zilele noastre, fiind rebotezat dupa victoria din Razboiul de Independenta al Romaniei din 1877-1878. Bucurestii de odinioara erau inconjurati de paduri dese, la fel ca mare parte din Romania.

In ultimii ani, padurile ramase in Codrii Vlasiei sunt supuse unui proces intensiv de defrisare si degradare.

La TSG euroShell am facut doar un pas.
Impreuna putem face mai mult.

Multumim clientilor TSG euroShell. Ei sunt inspiratia noastra, in fiecare zi.

TSG euroShell
22 Decembrie 2016