/ Noutati


  2015.10 – Incepe procesul de inregistrare si comandare a aparatelor Viapass pentru plata automata a taxei de drum din Belgia

  Se va introduce din 1 aprilie 2016 un sistem electronic pentru plata automata a taxei de drum din Belgia. Viapass, noul sistem de taxare va functiona prin satelit si va inlocui sistemul actual de vignete.

  Viapass Belgia - incepe procesul de inregistrare si comandare aparate pentru plata automata a taxei de drum

  Doriti să stii mai multe despre noua taxa?

  Ce inseamna acest nou sistem de taxare?

  Cele trei regiuni ale Belgiei (Bruxelles, Flandra și Valonia) au decis schimbarea sistemul de colectare a taxelor, prin introducerea unui nou sistem de taxare a vehiculele cu o greutate mai mare de 3,5 tone ce tranziteaza teritoriul belgian. Noua taxa de drum va inlocui sistemul de vigneta electronica existent.

  De cand?

  Data publicata de autoritatile belgiene (Viapass) și operatorul sistemului electronic (Satellic) este 1 aprilie 2016.

  Cui se adreseaza?

  Tuturor vehiculelor cu o greutate mai mare de 3,5 tone ce tranziteaza Belgia. Reteaua de drumuri taxabile este de aproximativ 900 km (autostrazi si drumuri nationale).

  Care sunt costurile pentru plata taxei de drum din Belgia?

  Fiecare dintre cele trei regiuni ale Belgiei va aplica propria sa rata de taxare. Va rugam sa faceti click aici pentru a vizualiza tarifele.

  Costul aparatului OBU (garantia) este de 135 euro, suma returnabila in momentul returnarii aparatului, in stare buna de functionare!

  Cum se colecteaza taxa?

  Viapass – noul sistem de taxa de drum va functiona prin satelit. Informatiile vor fi colectate prin intermediul unui aparat de tip „On Board Unit (OBU)” care trebuie instalat pe toate vehiculele de peste 3,5 tone. Nivelul taxei de drum va depinde de clasa de poluare, masa totala maxima autorizata si clasa de drum utilizata.

  Shell va pune la dispozitia clientilor sai doua variante de plata pentru taxa de drum Viapass: pre-pay si post-pay. De asemenea, posesorii de carduri Shell vor avea posibilitatea de a ridica dispozitivul obligatoriu de la una din statiile Shell din Belgia sau din tarile vecine.

  Cum se face înregistrarea si plata automata a taxei de drum din Belgia?

  • Daca mergeti ocazional prin Belgia:

  Va recomandam sistemul de plata de tip pre-pay. Înainte de a intra pe teritoriul belgian, conducatorul vehiculului trebuie sa achizitioneze un dispozitiv Viapass de la unul din punctele de distributie. Compania emitenta a aparatelor (Satellic) va pune la dispozitie automate pentru ridicarea/achizitionarea acestor aparate atat in statiile Shell cat si in locurile cele mai des practicate de conducatorii auto (parcari, magazine).

  Mai multe statii Shell din Belgia, Luxemburg, Olanda și Germania vor face parte din rețeaua de distribuție a Viapass. Dupa achitarea garantiei dispozitivului (se poate face direct cu cardul Shell) incarcarea se va face cu suma dorita la terminalul de plata, direct cu cardul Shell.

  • Daca utilizati frecvent drumurile din Belgia:

  Va recomandam sistemul de plata de tip post-paid. Va puteti inregistra pe portalul www.satellic.be incepand cu 1 octombrie 2015 sau prin intermediul nostru, TSG Shell. De indata ce furnizorul de aparate va finaliza procedura si documentatia de inregistrare, va putem pune la dispozitie toate documentele necesare!

  Aparatele de taxare de tip post-pay vor fi contectate la sistemul de carduri Shell. Astfel, plata va fi facuta in cel mai simplu si rapid mod.

  Taxa de drum este purtatoare de TVA?

  Taxa de drum este purtatoare de TVA doar in Valonia – una din cele 3 regiuni in care se va aplica noul sistem de taxare. Sumele de TVA vor putea fi recuperare prin FDE!

  Pentru mai multe detalii despre sistemul electronic de plata a taxelor de drum din Europa click AICI

  Nu ezitati sa ne contactati telefonic la 021.627.19.49  sau prin e-mail la office@tsg-euroshell.ro.

   

  accepta apel respinge apel