/ Noutati


  2018.11 Rusia – acceptarea cardului Shell pentru plata taxei de drum in Rusia

  Incepand cu 09.10.2018, plata taxelor de drum din Federatia Rusa se poate face cu ajutorul cardului Shell. Acesta poate fi folosit atat pentru cumpararea tichetelor de tranzit, cat si pentru incarcarea contului online.

  taxele de drum din Federatia Rusa pot fi platite cu cardurile carburant

  Toate drumurile publice federale (autostrazi principale) din Federatia Rusa sunt supuse taxelor de drum – adica 50 774 km. O harta detaliata gasiti AICI.

  Cui se adreseaza aceasta taxa?

  Platon este sistemul de stat pentru colectarea taxelor de drum din Federatia Rusa, lansat in 15 noiembrie 2015. Sistemul se adreseaza tuturor vehiculelor de transport cu greutatea maxima permisa de peste 12 tone. Autobuzele/autocarele de transport pasageri si transportul special (politie, servicii de urgenta, servicii medicale si de stingere ale incendiilor, armata) nu vor fi supuse taxarii.

  Care este costul/km pentru plata taxei de drum in Rusia?

  Rata de taxare este aceeasi in toata reteaua si este stabilita la 1.9 RUB/km, aproximativ 0.03 euro/km. Taxa nu este purtatoare de TVA. Valoarea taxelor aplicate pe autostrăzile federale ruse poate fi verificata AICI:

  Care este modalitatea de plata?

  Sunt puse la dispozitia companiilor de transport doua variante pentru plata taxei de drum in Rusia:

  1. Tichet de tranzit – pentru un sens, achizitionat inainte de a parcurge portiunea taxabila.

  Clientii vor defini traseul (defineste punctul A si punctul B al calatoriei, iar distanta A – B se va multiplica cu 1,9 RUB / km). Tichetul de tranzit poate fi achizitionat cu cardul Shell la terminale de plata sau la birourile de taxare, terminalele agentilor din reteaua “QIWI”. Tichetul poate fi achizitionat cu card bancar in avans, pe portalul operatorului taxei de drum.

  2. Plata prin dispozitiv de tip OBU – incarcare pre-pay cu cardul Shell

  Clientii se vor inregistra pe portalul operatorului taxei de drum, apoi vor solicita de la Centrul de Suport Informare contractul de utilizare a OBU. Aparatul este oferit gratuit si nu este necesara depunerea unui depozit. Odata achizitionat, aparatul va fi montat la bordul vehiculului si va functiona prin semnal satelit, in regim de plata pre-pay. Contul pre-pay poate fi incarcat cu cardul Shell atat la punctele de vanzare, cat si online.  

  In ce consta procesul de inregistrare? Ce documente sunt necesare?

  Fiecare client se poate inregistra la:

  Lista documentelor solicitate poate fi gasita AICI.

  Pentru alte informatii suplimentare privind plata taxei de drum in Rusia ne puteti contacta telefonic la 021.627.19.49 sau prin e-mail la office@tsg-euroshell.ro.

  Echipa TSG Shell
  Mereu la dispozitia dumneavoastra!

  Save

  Save

  Save

  Save

  accepta apel respinge apel