/ Noutati


  2015.04 Recuperare acciza la motorina in Franta – update 23/04/15

  Revenim cu o veste buna sub forma unei completari la informarea anterioara in legatura cu procedura de pregatire a documentelor pentru solicitarea accizei la motorina in Franta.

  Ca urmare a presiuniilor facute catre autoritățile franceze, acestea au hotărât modificarea ultimelor cerințe anunțate in Februarie 2015. Prin urmare, au decis ca vor accepta ca cererile de recuperare acciza sa fie insotite ca si pana acum doar de facturi, fara chitantele emise de statie in momentul alimentarii.

  Va recomandam totusi sa pastrati copii dupa toate chitantele emise de statiile de alimentare, deoarece este posibil ca autoritatile sa solicite periodic diverse completari printre care si aceste bonuri.  Evitati in acest fel pierderea unor sume importante din recuperarea accizei la motorina din Franta!

  Chitantele de la alimentare trebuie păstrate de către dumneavoastră 3 ani, astfel încât copii ale acestora sa poate fi prezentate autoritatilor daca sunt cerute.  Numărul de înmatriculare al vehiculului care a alimentat nu trebuie menționat pe bonul de alimentare însă in cazul in care autoritățile vor face un control bonurile vor trebui trimise grupat pentru fiecare vehicul. In cazul in care nu păstrați aceste bonuri riscați ca solicitările de rambursare ale accizelor sa fie respinse in eventualitatea unui control.

  Pentru detalii suplimentare va stam la dispozitie,

  echipa TSG – Shell.   

  2015.03 Recuperare acciza la motorina in Franta – modificari Februarie 2015

  De curand autoritățile franceze au venit cu solicitari suplimentare la procesul de recuperare acciza pentru motorina achizitionata pe teritoriul Frantei (art. 265 Decret 99-723/1999, BOD 6713).

  Astfel, autoritatile franceze au anuntat punerea in aplicare a regulii prin care bonurile sau chitantele aferente achizitiei de motorina trebuiesc atasate facturilor emise de funizorul de carduri de carburant.

  Fiecare solicitare de recuperare acciza trebuie sa fie insotita de facturile de carburant emise de furnizor, iar la fiecare factura se vor atasa copii dupa toate chitantele emise de statie la momentul alimentarii (numarul de inmatriculare al vehicului trebuie sa fie notat pe chitanta)

  Totodata, incepand cu 01/04/2015 se modifica termenul  de depunere a solicitarilor de recuperare. Recuperarea accizei la motorina este posibila pentru facturi emise cu maxim 2 ani in urma – ex: solicitarile pentru anul 2013 trebuie sa fie depuse cel tarziu 31 decembrie 2015.

  Prin parteneriatul incheiat cu FDE, Shell ofera posibilitatea recuperarii accizei la motorina din Franta, Belgia, Ungaria, Slovenia, Spania si Italia. Ratele actualizate ale valorilor de acciza ce pot fi recuperate le gasiti pe site-ul nostru, la Recuperare TVA si Accize.

  Pentru detalii suplimentare despre modificarile aparute la procesul de recuperare a accizelor in Franta, nu ezitati sa ne contactati!

  echipa TSG – Shell.

  accepta apel respinge apel