/ Noutati


  2015.03 VIAPASS – Noua taxa de drum in Belgia, se va introduce in 2016

   

  Belgia va introduce din 1 aprilie 2016 un sistem electronic de plata a taxei de drum. Viapass, noul sistem de taxa de drum in Belgia va functiona prin satelit si va inlocui sistemul actual de vignete.

   

  In urma unei licitatii din primavara anului trecut, Belgia a selectat un consortiu care include si compania germana Satellic, pentru a livra sistemul national de taxa de drum electronica, Viapass.

  Noua taxa de drum in Belgia va inlocui sistemul de vigneta electronica existent si va fi obligatoriu pentru toate vehiculele mai mari de 3,5 tone. Reteaua de drumuri taxabile este de aproximativ 900 km. Autoritatile se așteapta ca peste 700.000 de vehicule (din care 80% din afara Belgiei) sa fie echipate cu noul dispozitiv electronic Viapass. Nivelul taxei de drum va depinde de clasa de poluare, masa totala maxima autorizata si clasa de drum utilizata. Informatiile vor fi colectate prin intermediul unui aparat de tip „On Board Unit”, aparat ce poate fi comandat dupa o inregistrare prealabila online sau cumparat de la unul din cele 100 de puncte de vanzare de pe teritoriul Belgiei.

  Shell pune la dispozitia clientilor sai doua variante de plata pentru taxa de drum Viapass: pre-pay si post-pay. De asemenea, posesorii de carduri Shell vor avea posibilitatea de a ridica dispozitivul obligatoriu de la una din statiile Shell din Belgia sau din tarile vecine.

  Desi data oficiala de lansare a noului sistem electronic de taxare este 1 aprilie 2016, Satellic intentioneaza sa inceapa furnizarea de aparate electronice de taxare din octombrie 2015. Va vom tine la curent cu informatii detaliate, pe parcurs.

  Click aici daca doriti sa vedeti tarifele pe km ce se vor aplica in Belgia odata cu introducerea noii taxe de drum.

  Pentru mai multe detalii despre sistemul electronic de plata a taxelor de drum din Europa click AICI

  Nu ezitati sa ne contactati telefonic la 021.627.19.49  sau prin e-mail la office@tsg-euroshell.ro.

   

  echipa TSG – Shell

  accepta apel respinge apel