Slide background
Tu te concentrezi pe transport, noi facem restul!

/ Noutati


  2014.08 – Taxa de drum Polonia – modificari din 1.09.2014

  Incepând cu 1 Septembrie 2014, se vor face modificari la taxa de drum Polonia. Astfel, vor fi inclusi in sistemul de plata ViaToll din Polonia inca 206 km de autostrazi, drumuri express si nationale!

  Noile portiuni taxabile sunt: drumul national 90, drumurile express S8, S14 si S19 si sectiuni din autostrazile A1 si A4. Harta drumurilor taxabile cu sistemul de plata ViaToll din Polonia o puteti gasi AICI.

  O a doua etapă de extindere a retelei de drumuri taxabile este planificată pentru 01 octombrie 2014 și va cuprinde aproximativ 58 de km de drumuri, inclusiv secțiuni selectate din autostrăzile A1 și A4.

   Va reamintim ca din luna iulie 2011, Polonia a introdus un sistem de plată electronică a taxelor de drum cu ajutorul dispozitivelor ViaToll, sistem ce vizează toate autovehiculele cu o masa maximă admisă mai mare sau egală cu 3.5 T sau autocarele cu peste 9 locuri inclusiv. Pentru fiecare dintre aceste vehicule este obligatore utilizarea a câte un dispozitiv de plată ViaToll.

  Sistemul taxelor de drum ViaToll funcţioneaza pe principiul microundelor, bazat pe tehnologia folosită in Cehia şi Austria

  Valoarea taxei de drum se calculează în funcţie de categoria de drum pe care se circulă (clasa A, S, GP şi G), tipul şi greutatea vehicului, clasa de emisie. Nu se taxează TVA la plata taxei de drum prin sistemul electronic de plata ViaToll.

  Modalitati de plata

  Exista 2 modalităţi de plată a taxelor de drum cu ajutorul dispozitivelor ViaToll:

  1. sistemul pre–pay (preplată)

  2. sistemul post-pay (postplată)

  Indiferent de modalitatea de plată a taxei de drum (sistem pre-pay sau post-pay), pentru fiecare dispozitiv achiziţionat vi se va solicita plata unui depozit de 120 PLN (30 EUR).

  Dispozitivele pot fi achiziţionate de la orice Punct de Contact sau de Distributie viaTOLL. În acest moment sunt funcţionale aproximativ 180 de Puncte de Contact şi Distribuţie localizate de-a lungul drumurilor precum şi de-a lungul graniţelor poloneze încluzând PKN, Lotos şi BP. O listă completă a Punctelor de Contact şi Distribuţie poate fi găsită pe adresa: http://www.viatoll.pl/en/heavy-vehicles/customer-service .

  Shell va oferă posibilitatea plăţii taxelor de drum în Polonia prin metoda post-plată. Dispozitivele pot fi comandate prin Transport Service Group – Shell. Ele vor fi ataşate cardurilor dvs. iar contravaloarea aferentă taxelor de drum se va achita pe factura Shell.

  Pentru mai multe detalii despre sistemul electronic de plată a taxelor de drum din Polonia accesati http://tsg-euroshell.ro/cardul-euroshell/taxe-de-drum-in-europa/.

  Nu ezitaţi să ne contactaţi si telefonic la : 021.627.19.49 / 021. 627.19.66 sau prin e-mail la office@tsg-euroshell.ro.

  accepta apel respinge apel